Amalia

Erästäjän Amalia
Tästä se ajatus sitten lähti. Amalia Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä, jos se nyt ketään kiinnostaa. Amalia on meidän ensimmäinen mäyräkoira ja usko tai älä, se on karkeakarvainen, mutta jäänyt tuollaiseksi virtaviivaiseksi malliksi. Allu vastaa hyvin sitä stereotypiaa, joka ihmisillä on usein mäyräkoirista: itsepäinen kuin mikä, liian viisas ja hyvin oman arvonsa tunteva. Amaliaa kutsutaankin hyvin usein ansaitusti Fröken Amelieksi tai Her Royal Highness.

Amalia on tasan kerran käynyt näyttelyssä ja tuloksena tuomarin armosta "tyydyttävä". Tiesinhän minä sen, mutta halusin ihan vaan piruuttani kokeilla, mitä tytsystä muuten sanottaisiin. Tämä myös saa jäädä viimiseksi näyttelykerraksi.

Amalia on pennusta asti ollut kova pinkomaan ja ketterä kuin mikä, joten Amalian kanssa ehdittiin harrastaa agilitya reilu kolme vuotta. Ensimmäisiin kisoihin startattiin syksyllä 2011 ja mäyräkoirien rotumestaruuskisat 1/2012 ovat toistaiseksi viimeiset. Amalia on kärsinyt sairasteluista, mikä on vaikuttanut treenaamiseen ja lopullinen niitti oli olkapään revähdys syksyllä 2012. Olkapäätä kuntoutetaan parhaillaan, mutta tuskin enää tytsystä agilityyn on. Amalia on kuitenkin niin fiksu koira, että sen kanssa haluaa tehdä jotain järkevää, joten olemme menossa tokon alkeiskurssille. Saa nähdä mitä tulee, kun kaksi luupäätä laitetaan vastakkain.. ;)
 Kuva: Heidi Ahjonpalo
 Kuvassa Amalia mäykkyjen agin rotumestaruuskisoissa tammikuussa 2012. (kepit oli yksi niistä harvoista, mitä ei tarvinnut radalla ihmetellä.. ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti