sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vinttarierkkari 19.7.2014

Pienellä  viiveellä tulee päivitys, mutta tulee kuitenkin. :) Viikko sitten olimme siis Helsingissä Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa vinttikoirien erikoisnäyttelyssä, jossa oli mukana myös se osa  vitosryhmää, joilla on rata- ja maastojuoksuoikeudet, eli näyttely oli myös podengojen erikoisnäyttely. Hirmuisessa helteessä pakkauduimme paikalle odottamaan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Kyllähän minä tiesin, että Kerttu on nätti, mutta että miten nätti!

Tuomarina oli Vitor Veiga Portugalista ja kaikenkaikkiaan pieniä karkeakarvaisia podengoja oli paikalla 24 kappaletta. Ensin junnuluokassa Kerttu arvosteltiin erinomaiseksi ja kilpailuluokassa sijoittui ensimmäiseksi napaten ainoan sa:n (muistaakseni) neljän junnunartun porukassa. Oho.. Sitten jatkoimme paras narttu -kehään, jossa meidät sijoitettiin myöskin ensimmäiseksi. Vaude! Lopulta roppikehässä kisasimme toisen junnu-Dixonin kanssa ja hetken pähkättyään tuomari totesi Kertun olevan rotunsa paras! WOW! Täytyy sanoa, että vaikka minä tiedän sen olevan nätti, niin enpä olisi aamulla herätessä arvannut! Hieman myöhemmin kilpailimme vielä BIS-podengo-kehässä, sekä tietysti ryhmäkehässä, mutta näissä emme enää sijoittuneet. Mutta olipahan päivä! Ja vielä hirmuisesti saimme palkintoja mukaan ja juuri tänän vuonna oli päätetty luopua kiertopalkinnosta, jonka saamme pitää hyllyä koristamassa, harmi.. ;)

Tässäpä vielä Kertun arvostelu:

"Typical, exc. head, eyes, ears, pigmentation. I would like better teeth. Exc. neck & topline, correct angulations, exc. tail & coat, correct movement"

Ja tietysti muutama brassailukuva:
VSP:Dixon Bauer & ROP: Dixon Curio, Kuva: Hanna-Leena Kujala
Helppo hymyillä

Kuva: Hanna-Leena Kujala

Kuva: Hanna-Leena Kujala

Nyt meillä onkin tälle kesälle vielä kaksi viikonloppua näyttelyitä. Viikon päästä vietämme kolme päivää Kuopiossa, jossa myös Hilma ja Neppis ovat mukana, ja 9.8. suuntaamme Kertun kanssa maailmanvoittajaan Helsinkiin, saas nähdä miten meille käy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti