maanantai 7. tammikuuta 2013

Nyt koira saunoo!

"Himmi, lähetkö saunaan?" Ja Himmihän lähtee!

Hilma on löytänyt tämän uuden harrastuksen muutettuamme viime kesänä uuteen kotiin. Entisessä kodissa, joka oli vanha rintamamiestalo, sauna oli kellarikerroksessa, jonne koirat eivät päässet jyrkkien portaiden vuoksi. Nyt koirat pääsevät tutkimaan koko talon ja sauna oli varsin mielenkiintoinen paikka (varsinkin, kun kesällä sinne linnottautui sammakko).

Koirat olivat suuresti hämmästyneitä, kun ensimmäisen kerran lämmitimme saunan ja menimme kuumaan koppiin istumaan. Mustilla uteliaisuus voitti ja tytsyt hyvin varovasti kiipesivät saunan lauteille ja huomasivat, että täähän on loppujen lopuksi ihan kivaa! Amalia on vain vähän laiskempi saunomisen suhteen ja harvemmin suostuu lähtemään mukaan. Tämä on ehkä enemmän kiinni siitä, että Her Royal Highness pitää kantaa alakertaan, mikä on liikaa hänen korkeutensa arvolle. Mutta Himmistä on tullut himosaunoja! Joka ilta koira kipittää perässä alakertaan katsomaan, olisiko sauna lämmin ja pettymys on suuri, kun siellä onkin vain suihku. Ja voi sitä onnea, kun sauna onkin lämmin! Tyttö hyppää ketterästi alalauteille, mistä se on ottanut oman vakiopaikkansa, missä loikoilla ja lipoa vettä löylykauhasta. Hieman välillä vilkuillaan ylälauteille, että kehtaisiko sitä nousta, mutta sitten todetaan taas oma paikka hyväksi. Saunasta koiran saa pois vasta antamalla "pilkun". Sieltä se sitten hitaasti kysyvästi katsoen tulee pois, että "nytkö muka riitti?" Ja seuraavana iltana tarkistetaan taas, onko sauna lämmin. :)

4 kommenttia:

 1. Hauska Himmi ja ihana tuo kuva missä tyytyväisenä lauteilla makoillaan :) Meiltä ei löydy saunojakoiria, ainoastaan mökillä saunan lämmitykseen "osallistuvia" (lue: mie silppuun nää puut niin ne mahtuu paremmin pesään...) koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että on apukamuja! Ei pääse kirves tylsymään.. :D

   Poista
 2. Kokeillaan onnistuuko kommentointi kun ihan uuno näissä hommissa vielä...

  Aika hellyyttävää =) Meillä Minttu ei sauno vaikka joskus pyydetääkin sitä käymään mut nopsaan pois. Me muut kyllä sit saunotaan päivittäin, Himmi ois varmaan tyytyväinen kun pääsis meillä saunaan joka ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Himmi olisi onnellinen! Mut ei kerrota, ettei se halua muuttaa teille.. ;)

   Hänkin on siis siirtynyt tänne blogien maailmaan, nopsaan tähän tottuu. Lisäilenpä teidätkin listalle! :)

   Poista