lauantai 18. toukokuuta 2013

Touhukas perjantai

Tänään päivällä Minttu tuli kylään ja lähdettiin meiltä ensin kävelemään läheiselle jääkiekkokaukalolle, jossa meidänkin tytöt voisivat juoksennella vapaana. Matka alkoi aika ällöttävästi, kun parisataa metriä kotiovelta tien yli luikerteli käärme, olettaisin olevan musta kyy. Hrrrr... Pitänee olla valppaana jatkossa ja varata kyypakkaus kaappiin! Matkan jatkuessa niskakarvatkin laskeutuivat paikoilleen ja onneksemme kaukalolla ei ollut pallo- eikä mopopoikia pärräämässä.

Tarkoitus oli hieman treenailla jotain näyttely- ja tokojuttuja, ja niin Minttu tekikin, mutta meillä ei ottanut onnistuakseen. Nimittäin jos yhden kanssa teki, kaksi herhiläistä pörräsivät ympärillä, eikä niitä oikein saanut mihinkään sidottua. Niinpä mäykyt keskittyävät lähinnä laiduntamiseen ja seurusteluun. Keli oli kyllä taas loistava! Rapiat 20 lämmintä, niin kyllä kelpasi! Jatkoimme seurustelua vielä tovin sisätiloissa kahvikupposen ääressä. Minttu yritti vielä kovasti saada Amaliaa leikkimään, mutta eihän meidän jäärä oikein lämmennyt.

Sitten bongasin Facebookista Sohvin Valinnan valokuvauspäivän ja koska jokatapauksessa meinasin ruokaa hakea, niin äkkiä heitin koirat autoon ja yritettiin keretä vielä kuvattavaksi. Pari minuuttia virallisesta kuvausten lopetusajasta myöhästyttiin, mutta onneksi siinä oli vielä edelliset kuvattavina ja meidänkin häirikköjengi otettiin vielä mukaan. Lentävästä lähdöstä huolimatta koirat jopa malttoivat hieman keskittyä, liekkö ollut päivän juoksenteluilla jotain tekemistä asian kanssa.. Hienosti saatiin muutama kuva napattua, kunnes kuvausjonoon asettui kuuden huskyn valjakko. Silloin alkoi mäykkyjen päät pyöriä! Hienosti kyllä pysyi perät tytöillä penkissä, mutta kirsu ei enää suuntautunut kameraan. Totesimme kuvaajan kanssa, että eiköhän siellä joku onnistunutkin otos ole, joten tytöt pääsivät takaisin autoon ja minä ruokaostoksille. Lisäksi ostin valkosipulijauhetta (vai -rouhetta), jota meinasin kokeilla punkkien karkotukseen. Kuulin, että valkosipuli vaikuttaisi hajuaistiin, mutta tätä tiedustellessani myyjä sanoi, ettei ole ainakaan noutajillaan mitään huomannut, joten rohkaistuin kokeilemaan. Tiedänpähän mistä aloittaa vianmääritys, jos ei meinaa jälestys onnistua.. Kotiuduttuamme tytöt jaksoivat vielä vahtia hetken ruokia, mutta ruokien siirryttyä pakkaseen mäykyistä ei näkynyt kuin kirsuja tai hännänpäitä vällyjen alta.

Sohvin Valinnassa otettuja kuvia pääsee varmaan ensi viikolla ihailemaan, mutta tässä muutama kaukalonvallotuksesta:

Mäykyt keskittyivät lähinnä laiduntamaan


Laukalla kohti!

Kiihkeä namien tuijotus

"Ai miks ei saa ottaa ite?"

Neppis nappisilmä

Illalla hiukka ramas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti