torstai 30. toukokuuta 2013

Huh hellettä!

Kyllä on viime päivinä lämmintä riittänyt itäisessä Suomessa! Koirat ovat onnellisina makoilleet pihalla tai auringon paahtamalla olohuoneen lattialla. Ja kun hihnanjatke ajattelee koirien lämpimässä makoilusta pitävän, on se niin hullu, ettei viitsi laittaa sälekaihtimia kiinni ja lopputuloksena torpassa on rapiat 29 astetta lämmintä. Kyllä nyt tarkenee!

Hieman eilen mietin agilitytreenien jättämistä väliin lämpimän vuoksi, mutta sitten ajattelin, että käydään edes pikkupätkät takaisemassa. Pikkulikat jaksoivatkin yllättävän hyvin treenata, kun Amalian kanssa oli tottunut siihen, että koira kulkee helteellä kuin tervassa, jos nyt edes kulkee. Molemmilla oli yksi treenikierros ja tehtiin ensin rataa ja loppuun hieman keppejä. Rata sujui Hilmankin kanssa hyvin, vaikka olisi pitänyt ehkä hieman tiheämmin palkata, jotta vire olisi paremmin säilynyt, kun välillä meinasi koira taas lähteä haahuilemaan. Neppis oli taas liekeissä! Sen kanssa rata sujui pienine kieputuksineen erittäin hyvin ohjaajan toheloinnista huolimatta. Mäykyt eivät vaan äkkiseltään ymmärtäneet leijeröinnistä (noin karjalaisella kirjoitusasulla) yhtään mitään, joten saatiin ohjaajallekin kunnon hiki pintaan, kun sen sijaan, että olisi ohjannut parille hypylle puomin takaa, niin piti ottaa spurtti ja kiertää puomi, että pääsisi koiran kanssa samalle puolen, koiran oikaistessa puomin alla olevan putken läpi. Saatiin molemmille koirille onnistuneet pätkät, joten olin kyllä tyytyväinen, kun lähdettiin helteestä huolimatta treenaamaan.

Tänään aamupäivällä tuli Minttu perheineen meille tarkoituksena treenata ainakin hieman Jubior Handler -kuvioita. Huomasin jo aamulenkillä, että koirat olivat helteestä puhki, joten päätettiin jättää kentälle lenkkeily pois ja jäädä meidän villiintyneelle takapihalle hiomaan hetkeksi liikkeitä. Yritin jo ennakkoon muistella, mitä sitä aikanaan itse kisatessa JH:ssa vaadittiin ja katsottiinkin näitä kuvioita pikkuisen läpi. Pitäisi jostain vaan saada käsiin nykyiset vaatimukset, kun en ole onnistunut niitä mistään löytämään. Huomasi kyllä, ettei koiria paljon kuviot kiinnostaneet tällä kelillä. Otin Hilman mallikappaleeksi, mutta jo perus edes-takaisin liike piti namien kanssa tahkota. Minttu jaksoi paremmin, mutta kyllä koiria kiinnosti enemmän puskissa möyrivät örkit, kuin jotkut typerät teet ja ällät. Siitäpä sitten siirryttiin vielä sisätiloihin kahvittelemaan, jos koiristakin pelkkä seurustelu olisi mielekkäämpää.

Illalla tulivat Samppa ja Eevertti visiitille vielä kerran ennen viikonloppua. Pojat ovat kerta kerralta rohkeammin tutkineet paikkoja ja ihmeeksi normaalisti hieman arempi Eevertti on meillä itse rohkeus, kun se rohkeampi, Samppa, katselee nyt enemmin ensin hieman sivusta. Mielenkiintoista.. Toivottavasti viikonlopun jälkeen pojat olisivat jo kuin kotonaan. Ihan tässä jo melkein alkaa jänskättämään..

Ja lopuksi: sähköpostiin kolahti tänään Sohvin Valinnan valokuvauspäivästä muutama kuva lisää, joista tässä yksi potretti:
Kuva: Suvi Räty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti