sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Häirikkö

Meillä asuu pieni häirikkö. Häirikkö roikkuu kiinni lahkeissa, muksun vaipassa, vetää kaiteelta alas pyyhkeet, romeltaa tv-tason välissä, ottaa kohteekseen kaiken, mikä sattuu sillä hetkellä nenän eteen osumaan. Ja hyvin usein se on vielä jotain kiellettyä. Häirikkö pörrää myös paarman lailla mäykkyjen ympärillä juosten täyttä laukkaa ja tehden pieniä yllätyshyökkäyksiä. Kun mäykkyjen kärsivällisyys loppuu ja ne komentavat, häirikkö päästää marttyyrikiljaisun, mutta huomattuaan, että eihän se edes osunut, pieni paarma jatkaa pörräämistään, yleensä vielä kahta kauheammalla vimmalla.

Häirikön virtaa on pyritty purkamaan vierailemalla eri paikoissa. Tintin lemmikistä käytiin hakemassa hieman tarvikkeita, kun emäntä oli unohtanut, että nythän meillä alkaa turkinhoito, ja samalla ihmeteltiin kaupan hulinaa. Sattuikin juuri jonkinasteinen ruuhka, joka aikalailla jänskätti pientä podengoa, mutta kuitenkin maltettiin asettua mutustamaan jäniksenkorvaa. Toisena päivänä haettiin Sohvin valinnasta ruokaa mäykyille ja taas oltiin jännässä paikassa. Varmaan aamuisesta ajankohdasta johtuen olimme ainoita asiakkaita ja tytsy oli paljon rohkeampi, edes takahuoneesta kuuluva labbisten haukku ei hirveästi jännittänyt, pikkuisen kuitenkin. Maailma avartui myös pikapyörähdyksellä möksälle, jossa ei hirveästi päästy ulkoilemaan kiitos vesisateen, mutta mökin sisuksia tutkittiin senkin edestä. Niin paljon uuvutti mökin tutkailu, että pieni podengo nukkui onnensa ohi, nimittäin grillauksen. No ehkä seuraavalla kerralla.


Viikolla käytiin rälläämässä myös Mintun kanssa. Tällä parivaljakolla menee kyllä hyvin leikit yksiin ja Minttu antoi sisällä Kertun vielä syödä omia luitaan! Kohtelias koiruus! Kotimatkalla  pysähdyttiin vielä moikkaamaan pikaisesti paria lagottoneitosta. Oli muuten aika väsy podengo illalla! -Mäykyt kiittivät ;)

Ja mistä tietää, että Kerttu on kasvanut? - No se ei mahdu enää koiraportin läpi! :D

Niin oli meno kovaa, että hyvä jos tassut maahan osuivat!
Pikkusen nuo isot kaverit jänskättivät ensin...

mutta kyllä niiden kanssa pystyi sitten jo kimpassa haistelemaan hajuja.
Mäykkyjutut meinaavat jäädä nyt hiukka sivuosaan, kun pennun kanssa telutaan, mutta kyllä niidenkin kanssa touhutaan! Treenirintamalla ei nyt oikeastaan mitään uutta. Tiistain treeneissä Hilma oli taas loistava radalla, mutta juuri, kun ehdin hehkuttaa keppien edistymistä tuntuu, että ollaan otettu taas takapakkia. En tiedä, oliko kierrokset taas niin korkealla, ettei pystynyt tekemään mitään keskittymistä vaativaa, mutta ei taas koira älynnyt yhtään mitä olisi pitänyt tehdä. Huoh... Perjantaina käytiin Mintun kanssa treenaamassa ja taas pieni radanpätkä meni vauhdilla, pienet pyöritykset onnistuivat, mutta ne kepit oli taas yhtä sanonko mitä. Sain viritettyä kepit takapihalle, niin pitänee nyt varmaan alkaa lähes päivittäin treenaamaan pikkupätkä niitä, jos se joskus vielä älyäisi, mikä siinä on kupletin juoni.


Amalian kanssa on yritetty vahvistaa niitä tokon alokasluokan liikkeitä. Erityisesti nyt ollaan pysähtymistä ja paikallaanoloa yritetty treenata. Pitäisi alkaa Allunkin kanssa ottaa päivittäin pikkupätkiä, jos meinasi liikkeet saada haltuun ja koiran vielä joskus kokeeseen. Tulee muutenkin varmaan vanhin tokokokeissa ikinä startannut.. :D

2 kommenttia:

  1. Ompas Kerttu kasvanut kovasti! Näyttää tuossa juoksukuvassa jo niiiin isolta. Ei malttaisi ollenkaan odottaa että pääsee näkemään taas pikkuista tyttöä. Ja kuulostaa noi touhut aidolta podengo meiningiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun sen verran nyt äkkiä kasvaisi, että pysyisi ulkona aitauksen sisäpuolella.. :D

      Poista